SEO

 • Vill du stärka din position hos Google och andra sökmotorer?
 • Öka trafiken till din webbplats?
 • Locka relevanta besökare?

Då ska du satsa på SEO - Search Engine Optimization, på svenska sökmotoroptimering.

Varje dag görs det miljoner googlingar - bara i Sverige. Att googla något har blivit det första steget många tar när de letar efter en produkt, en tjänst eller ett företag. Sökresultatet kan sägas vara en maktfaktor, som i hög grad påverkar vilket val man sedan gör. Självklart är det viktigt för ditt företag att synas på Google och andra sökmotorer. Dels för att nå nya kunder och besökare, men faktiskt även för att attrahera dina befintliga kunder. Syns man inte i sökresultatet är risken att konkurrenten gör det - och att besökarna väljer att gå dit istället.

Genom att sökmotoroptimera din webbplats så skapar du de bästa förutsättningarna för att nå dina mål, oavsett vilken typ av konvertering du siktar på. SEO lägger grunden för att sökmotorerna hittar ditt innehåll och presenterar det i sökresultatet, självklart med målet att nå en så hög position som möjligt. Dessutom ökar det andelen relevant trafik, alltså att de besökare som klickar på dina länkar verkligen är intresserade av ditt innehåll och inte bara vänder i dörren.

Vi kan hjälpa dig att stärka din sökmotoroptimering!

 • Vi hjälper dig att identifiera rätt sökord från början, så att du utgår från rätt grund.
 • Behöver innehållet utvecklas och förbättras? Vi vet hur och kan även erbjuda copy-hjälp.
 • Vi rekommenderar verktyg och tjänster och hjälper dig att installera dem.
 • Vi förser dig med rapporter och analyser, som kan ta din webbplats till nya nivåer.

Så går det till:

 1. Sökordsanalys
  Genom att göra en sökordsanalys identifierar
  vi tillsammans med er vilka sökord ni ska satsa på och vilka ni ska välja bort, hur stora sökvolymerna är och hur konkurrensen ser ut. Vi arbetar med verktyg som Google Analytics, Wincher och Google Trends. Här är det även viktigt att inkludera verksamhetsmålen.

  2. On page-optimering och on site-optimering.
  Vi säkerställer att webbplatsen är byggd på ett sökmotorvänligt sätt och att innehållet matchar den gjorda sökordsanalysen
  .

  3. Åtgärder
  Utifrån sökordsanalysen och era verksamhetsmål justerar och optimerar vi innehållet på webbplatsen, i form av metadata, disposition, navigering men vi tar även fram förslag på innehållsjusteringar och helt nytt innehåll.

  4. Rapport och analys
  SEO-arbete kräver långsiktighet och ett visst tålamod. Vi följer med hela vägen och levererar kontinuerligt rapporter som visar hur det går samt kommer med förslag på eventuellt förändringar/förbättringar.

SEO är en viktig del av webbanalysen. Läs mer här om hur vi arbetar med webbanalys

Vill du veta mer om sökmotoroptimering?

Kontakta Susanne, hon berättar allt du behöver veta om SEO.

08- 400 122 68