Authority byggde Vitvaruexpertens digitala affärsflöde

Authority står bakom design och digitala affärsflöde hos Sveriges senaste tillskott på e-handelsfronten, Vitavaruexperten.

Bakgrund

Vitvaruexperten.com är specialiserade på vitvaror på nätet. Tre veteraner, alla med förflutet från Media Markt, hade insett att onormalt låg andel vitvaror säljs online i Sverige jämfört med till exempel England och detta vill man självklart ändra på.

Uppdrag
Bygga en e-handelslösning som lever upp till Vitvaruexpertens digitala affärsmodell: marknaden behöver en e-handlare som är duktig på rådgivning och kan förklara vad det är man köper och hur produkterna skiljer sig åt samt att få fler att handla vitvaror på nätet.

Lösning:
Authority byggde hela e-handelslösningen samt tog fram all design. E-handeln är byggd på Litiums on demand-lösning. Via en smart ”beställningshub”, integrerad med Vitvaruexpertens affärssystem, går order iväg till leverantörerna, hubben kollar om produkterna finns inne och återrapporterar till affärssystemet.

Resultat
Från start-up till etablerad uppstickare på ett år - Vitvaruexpertens första år har varit en lysande affär: fler än 7000 kunder och en konverteringsfrekvens på stabila 2%. Dessutom pekar försäljningen rakt uppåt. På Authority är vi extra stolta över att ha varit med från start och varit delaktiga i både utformningen av e-handeln som den grafiska designen.

vitvaruexperten försäljning 2016

 Vitvaruexpertens försäljningsökning under 2016.

Authority tog vår affärsmodell, översatte den i digital form och förverkligade den rent tekniskt och designmässigt. De har tagit sig tid att sätta sig in i vårt företag och förstått att vi vill göra något mer än ett skyltfönster på nätet, säger Mikael Hagman, vd på Vitvaruexperten, tidigare Sverigechef på Media Markt och vd på Sony i Sverige.