Ny plattform och hemsidor till koncernens bolag

Industrikoncernen Blixtljuset nysatsar på sina hemsidor - alla bolag i koncernen har fått helt nya sajter och en ny gemensam plattform.

Bakgrund:
Blixtljuset är en industrikoncern som består av ett flertal bolag, majoriteten är verksamma inom smidesbranschen. Önskemålet var nya, moderna hemsidor med ett sammanhållet uttryck - som självklart även fungerar väl i mobilen.

Uppdrag:
Tillsammans med Blixtljuset valde Authority ut Umbraco som en lämplig plattform, med goda möjligheter att skapa prisvärda hemsidor, som är både responsiva och användarvänliga.

Lösning:
Authority använde en gemensam Umbraco-mall för alla sajterna, för att skapa en sammanhållen känsla inom koncernen och göra sajterna enkla att administrera och uppdatera. Sajterna skulle samtidigt avspegla varje enskilt bolags värderingar och inriktning. Projektet inleddes med att definiera affärsmål, målgrupper och syfte med hemsidorna och utifrån dessa insikter gick man vidare till innehållsproduktion. En viktig prioritet var bildmaterialet på sajterna, som fotograferades och levererades av Authoritys samarbetspartner Kiljan Eckerman.

Bolagets nya hemsidor:
Blixtljuset
Libro Stålteknik
Smidesbyggarna
Byggnadssmide
RE Snabbsmide
ML Smide