Allafamiljehem

Authority byggde tjänsten som hjälper kommuner att hitta familjehem.

Bakgrund

XFam har mångårig erfarenhet från familjehemsförmedling och kom till oss för att bygga en webb där man kunde förmedla familjehem till kommuner som behövde placering.

Uppgift
Tills nyligen fanns det ingen tjänst för att knyta ihop företag som förmedlar familjehem och den beställande parten (kommunerna). AllaFamljehem valde Authority för att bygga en förmedlingssajt där förmedlare och beställare kan hitta varandra. Bolaget är en ”start up” och finansierat genom riskkapital. 

Uppdraget var delat i två: Ett var att ta fram en grafisk profil och logotyp för tjänsten. Det andra var att bygga hela webben och utveckla systemarkitekturen.

Lösning
Göra en tydlig tjänst där både leverantörer och beställare lätt skulle se nyttan i och förstå tjänsten. Med den nya sajten kan man göra båda enkla och detaljerade sökningar med olika filtreringar, tex för att hitta hem som är lämpliga för barn med allergi. Kommunerna kan även skicka förfrågningar till lediga familjehem direkt från webbplatsen. Självklart är sajten responsiv och anpassad till alla enheter.

Återkoppling
"AllaFamiljehem sökte en engagerad IT-leverantör som vi kunde diskutera med på jämbördiga villkor. Det har vi funnit i Authority."
Staffan Söderberg, Alla Familjehem