Pole of Hope

I år har vi på Authority bidragit med vår tid till ett Pro Bono-projekt som berört oss alla: Aron Anderssons expedition till förmån för Barncancerfonden. 

Varje år drabbas över 300 barn av cancer – Aron Andersson har varit en av dem. Nu är hans drivkraft att samla in pengar till forskningen för att utrota barncancer. I december gav han sig ut på sitt största, längsta och troligtvis farligaste äventyr – och det är svenska folket som gör expeditionen möjlig genom att stödja Barncancerfonden.  Under en månads tid skidar han till Sydpolen, som första person i rullstol. För varje 10 kronor som doneras får Aron skida en meter - om inga pengar samlas in får inte Aron fortsätta.  Resan kan följas meter för meter på en karta som hela tiden visar aktuell sträcka och insamlad summa.

Målet är att samla in så mycket pengar som möjligt till Barncancerfonden – och självklart vill vi på Authority vara med och bidra. Därför sponsrar vi Pole of hope och Barncancerfonden genom att stå för den tekniska plattformen och utveckla sajten Poleofhope.com. Där kan alla som vill följa Arons äventyr och donera pengar för att få honom att nå Sydpolen – alla insamlade medel går oavkortat till Barncancerfonden. Nu går det även bra att sms:a in sitt bidrag!

Läs mer och gör ditt bidrag på www.poleofhope.com

 

Om Pole of Hope

Vad: Sitski från kanten på Antarktis till  Sydpolen


Varför: Utmana sina egna begränsningar och se vad som är möjligt. Inspirera och motivera andra. Insamling till Barncancerfonden.


När: December 2016


Hur: Sitski


Avstånd: 670 km


Tidsram: Cirka 1 månad


Temperatur: Årlig medeltemperatur -47°C


Faror: Extrem vind med kyleffekt ner till 
 -90°C

Arons bakgrund: Fyra Paralympics – i tre olika sporter.  Vasaloppet tre gånger i sitski.  Armcykel till Paris.  Bestigit Kebnekaise. Simmat över Ålands hav. Svensk klassiker under 24 timmar.  Bestigit Kilimanjaro.