Livspusselanpassad leverans - Authority byggde Vitvaruexpertens digitala affärsflöde

En etablerad uppstickare, digitalbyrån Authority, står bakom design och digitala affärsflöde hos Sveriges senaste tillskott på e-handelsfronten, Vitavaruexperten.

Vitvaruexperten.com är specialiserade på vitvaror på nätet. Tre veteraner, alla med förflutet från Media Markt, har låtit den digitala leverantören Authority bygga hela e-handelslösningen.

E-handelssajten är byggd på Litiums on demand-lösning. Sajtens logistiklösning har fått speciell uppmärksamhet – då hemleveransen kan tidbokas exakt på timmen för att passa in i livspusslet.

− Authority tog vår affärsmodell, översatte den i digital form och förvekligade den rent tekniskt och designmässig. De har tagit sig tid att sätta sig in i vårt företag och förstått att vi vill göra något mer än ett skyltfönster på nätet, säger Mikael Hagman, vd på Vitvaruexperten, tidigare Sverigechef på Media Markt och vd på Sony i Sverige.

Onormalt låg andel vitvaror säljs online i Sverige jämfört med till exempel England. Authority har översatt Vitvaruexpertens digitala affärsmodell baserad på flera insikter: vitvaror är en kategori produkter där få människor kan något, kunskapsnivån är ofta låg – marknaden behövde någon som är duktig på rådgivning och kan förklara vad det är man köper och hur produkterna skiljer sig åt, att få fler att handla vitvaror på nätet, samt att ta servicekonceptet hela vägen till hemmet – resultatet är bland annat en tidsplanerad leveransbokning med timintervall.

Authority byggde det digitala affärsflödet – som gör att kunderna hittar till butiken online och väl där ges tydlig information och råd. Och via en smart ”beställningshub”, integrerad med Vitvaruexpertens affärssystem, går order iväg till leverantörerna, hubben kollar om produkterna finns inne och återrapporterar till affärssystemet.

− Vi har uppskattat effektiviteten hos dem och det känns som om Authority ”walk the extra mile” och emotionellt gått in i vårt i projekt, och visat empati och förståelse för vår situation och levererat på det, säger Mikael Hagman.

Lanseringen av vitvaruexperten.com skedde i mitten av januari. Kunderna har snabbt hittat dit och affärerna går redan bättre än förväntat.  

Presskontakt

Jonas Lundqvist, vd Authority
jonas.lundqvist@authority.se
070 796 04 02 

Mikael Hagman, vd Vitvaruexperten
mikael.hagman@vitvaruexperten.com
0702-534 898