Authority levererar e-handelslösning åt tvexperten.com

Efter framgången med vitvaruexperten.com fortsätter nu satsningen med en ny uppstickare inom svensk e-handel: tvexperten.com. Authority står för utveckling av det digitala affärsflödet på båda sajterna.

Svenskarna handlar allt mer online och företaget bakom vitvaruexperten.com har hittat sin nisch: flexibla och punktliga leveranstider kombinerat med specialiserad kundservice. Nu tar man konceptet vidare från vitvaruprodukter till tv-produkter – och fortsätter samarbetet med den digitala byrån Authority som byggt hela e-handelslösningen.
- Vi ska satsa på sådant som vi är duktiga på och tillsammans har vi branscherfarenhet från konsumentelektronik. Då kändes tv-produkter naturligt. Dessutom är en 70-tums tv-apparat rätt jobbig att släpa hem själv – med våra livspusselanpassade hemleveranser så löser vi ett problem för kunderna, säger Mikael Hagman, vd för företaget som driver tvexperten och vitvaruexperten.

Med en bakgrund som Sverigechef på Media Markt och vd på Sony i Sverige vet Mikael Hagman vad han pratar om. Men han vet också att för en framgångsrik e-handel gäller det att ha rätt plattform att stå på och en användarvänlig grafisk design. Authority rekommenderade Litium som e-handelsplattform för båda sajterna och står för både systemutveckling och grafiskt manér.
- Vi uppskattar Authority för att de har valt att sätta sig in i vår organisation och få förståelse för vår affär. Det är en väldigt fin egenskap hos en byrå, som kanske är lite underskattad. Authority fattade på ett tidigt stadie vårt koncept och det känns som att de verkligen tycker att vitvaruexperten och tvexperten är viktiga. För oss är det ju det viktigaste i världen, säger Mikael Hagman.

Precis som hos vitvaruexperten har Authority byggt en smart ”beställningshub” som är integrerad med tvexpertens affärssystem. När en order läggs går den iväg till leverantörerna, hubben kollar om produkterna finns inne och återrapporterar till affärssystemet. Men lika viktigt som de bakomliggande systemen är inställningen till kundservice – som ska vara kompetent, snabb och tillförlitlig. Via en integrerad chatt är det enkelt för besökarna att ställa frågor till tvexpertens kundrådgivare. Dessutom erbjuder tvexperten olika leveransalternativ – där deras hemleverans med garanterat timintervall sticker ut från mängden.

Från Authoritys sida är man nöjd över hur väl Litiums On-demand lösning fungerar och har även fokuserat på att verkligen bygga en användarvänlig sajt.
- Vi är oerhört glada över att få fortsatt förtroende från Vitvaruexperten och uppskattar verkligen vårt samarbete, säger Jonas Lundqvist, VD på Authority.se. Vi hoppas att det kommer satsningar på fler ”experter” – de har hittat sin nisch på marknaden.