4 snabba – Bli en framgångsrik digital ledare

Vem vill inte bli en riktigt bra digital ledare? Det finns några faktorer som sticker ut som extra viktiga.

Bransch efter bransch, både i Sverige och i omvärlden, förändras av den pågående digitala transformationen. Nya möjligheter dyker upp, gamla affärsmodeller hotas, snabba framgångar följs av lika snabba fall. I den kvickrörliga miljön är det extra viktigt med digitala ledare, som kan hjälpa sitt företag eller sin verksamhet att navigera rätt. Beata Wickbom, som titulerar sig Digital Innovation Guru, är en känd föredragshållare på temat Digital innovation. Under en föreläsning på IHM Business School gav hon följande fyra tips till hur man blir en framgångsrik digital ledare:

  • Lär dig ständigt nya saker
  • Sök nya kontakter
  • Spela med de bästa
  • Kavla upp armarna – get dirty

Som ledare behöver du befinna dig i informationsflödet för att kunna förstå och dra egna slutsatser. Håll dig ajour, nätverka och luncha minst en gång i månaden med en ny person som du kan lära dig något av, är hennes tips.

- Prova allt nytt. Läser du en nyhet om att Google eller Facebook gör ett förvärv av ett företag eller en produkt, kolla upp det och ta reda på vad det handlar om. Våga testa! säger Beata Wickbom.

Det kan låta båda självklart och svårt. Hur ska man sålla bland alla nyheter och hur hitta tid till att nätverka? Minsta möjliga ansträngning är att avsätt en timme per vecka då du läser branschnyheter, spanar in vad både konkurrenter och leverantörer gör och provar en digital tjänst som just du inte provat förut, som WeChat, SnapChat, beställa mat online, Airdine eller något helt annat. Syftet är överraska hjärnan med något nytt och se vad det väcker för associationer till er egen verksamhet.

Vill du ha hjälp att komma vidare? Vi på Authority hjälper företag att både utveckla och förnya sin digitala affärsmodell. Genom att befinna oss mitt i smeten av den digitala transformationen kan vi både ge dig de senaste insikterna och guida dig genom hela processen, från affärsmål till genomförande. Kontakta oss så berättar vi mer!